11.06.2021 17:11:16

United Grupa: Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina

- Adrian Ježina postaje izvršni direktor skupine
- Izvršni direktor Telemach Hrvatska Viktor Pavlinic´ povlači se zajedničkom odlukom

United Grupa objavila je danas da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu koju vodi Adrian Ježina trenutni izvršni direktor Telemach Slovenija.

Budući je Hrvatska na putu da postane potpuno konvergentno tržište za United Grupu, a Slovenija vec´ u cijelosti konvergira i raste u svim segmentima, logično je povezati ta dva tržišta kroz jedinstvenu upravu.

Unutar United Grupe u Hrvatskoj djeluje telekom operater Telemach Hrvatska, televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Adrian Ježina započeo je svoju karijeru u Hrvatskoj gdje je radio 15 godina, a u svom dugogodišnjem profesionalnom iskustvu u telekomunikacijskoj industriji, proveo je dva desetljeća na vodećim pozicijama.

Pridružio se United Grupi 2017. godine i pod njegovim je vodstvom Telemach Slovenija postala lider u širokopojasnom internetu u toj zemlji. Također, kompanija je jedan od rijetkh alternativnih operatora u Europi koji je pretekao bivšeg monopolistu na tržištu. Telemach Slovenija uspješno je povec´ala svoj tržišni udio u mobilnim komunikacijama na oko 25 % i vodec´i je pružatelj video usluga u Sloveniji.

Adrian c´e upravljati kompanijama na oba tržišta, predan osiguravanju kontinuirane izvrsnosti u Sloveniji i daljnjoj transformaciji u Hrvatskoj.

Viktor Pavlinic´, dosadašnji izvršni direktor Telemach Hrvatska, zajedničkom odlukom se povlači sa svoje funkcije. Viktor je od 2016. godine izvršni direktor, a pridružio se United Grupi 2019. godine po preuzimanju kompanije, koja se tada zvala Tele2 Hrvatska.

Vodio je Tele2 kroz uspješan proces preuzimanja i integracije u Grupu i od presudnog je značaja za sve rezultate kompanije, rebranding u Telemach Hrvatska, uvođenje fiksnih usluga i nove mobilne ponude.

Izvršni odbor United Grupe zahvaljuje se Pavlinic´u na njegovom vodstvu tijekom ovog važnog razdoblja integracije i tranzicije te mu želi uspjeh u daljnjem radu.