10.05.2021 15:32:04

Superbrzi Telemachovi internetski paketi uz prvu hrvatsku 10 Giga optičku mrežu

Telemach Hrvatska spreman je korisnicima ponuditi pristup prvoj hrvatskoj 10 Giga optičkoj mreži, uz tri paketa koja kombiniraju superbrzi internet i fiksnu telefoniju na najbržoj mreži u zemlji. Telemach u sljedećih pet godina svojom 10 Giga optičkom mrežom planira pokriti trećinu Hrvatske, odnosno više od 500.000 kućanstava.

Svi korisnici Telemacha mogu birati između triju jednostavnih paketa optičkog interneta s brzinama od 300 Mbps, 1 Gbps i 2 Gbps. Početni paket Telemacha Hrvatska čak je do deset puta brži od prosječne brzine interneta u zemlji, koja iznosi 30 do 40 Mbps. Cijene paketa vrlo su pristupačne, a korisnici mobilne mreže Telemach koji se pretplate i na optički internet ostvaruju dodatne popuste.

Optička mreža kompanije Telemach Hrvatska u ovom trenutku dostupna je za oko 7000 domova na području Novog Zagreba, a do kraja godine bit će omogućen pristup više od 70.000 kućanstava jer Telemach ubrzano nastavlja sa širenjem mreže.

„Uvođenjem interneta i fiksne telefonije Telemach Hrvatska postaje operator s tri telekomunikacijska servisa i pozicionira se kao najnapredniji internetski servis i mreža. Upravo na to mislimo kada kažemo da smo posvećeni pružanju najnaprednije tehnologije našim korisnicima za najinovativnije proizvode i usluge i najbolje korisničko iskustvo. Investicija Telemacha Hrvatska u izgradnju superbrze optičke mreže pomaže ubrzanju hrvatske digitalne transformacije i boljem korištenju ekonomskih i socijalnih prednosti koje ona donosi“, rekao je predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska Viktor Pavlinic´.

Telemach će zahvaljujući podršci matične kompanije United Grupe uložiti 100 milijuna eura u izgradnju 10 Giga optičke mreže u Hrvatskoj. United Grupa obvezala se na investiranje do 230 milijuna eura u Hrvatsku u sljedećih pet godina, za proširenje optičke mreže koja omogućuje 10 gigabita u sekundi i u infrastrukturu mobilne 5G mreže.

Planiranim ulaganjima Telemach Hrvatska i njegova matična kompanija United Grupa pomoći će Hrvatskoj osigurati digitalnu budućnost, s jamstvom kako su fiksna i mobilna mreža spremne podržati buduće potrebe svih korisnika.