05.05.2021 23:58:36

Donacija drona Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Delnica za nadolazeću protupožarnu sezonu

JVP Delnice jedna je od čak deset vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj kojima će Telemach Hrvatska donirati dron i mobilni telefon u ovogodišnjoj DRONaciji

Javna vatrogasna postrojba Grada Delnica u nadolazeću protupožarnu sezonu ulazi uz dodatak moderne tehnologije. Naime, Telemach Hrvatska jučer im je službeno uručio donaciju drona i mobilnog uređaja za upravljanje dronom.

JVP Delnice jedna je od čak deset vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj kojima će Telemach Hrvatska, nakon javnog natječaja, donirati bespilotnu letjelicu i mobilni telefon u ovogodišnjoj DRONaciji. Ta je telekomunikacijska kompanija napravila dodatan iskorak u svojem dugogodišnjem društveno odgovornom projektu te, umjesto dosadašnjih pet, ove godine donira dvostruko više bespilotnih letjelica. Time je, od početka provedbe projekta 2017. godine, donacijom ukupno 25 dronova pomogla u zaštiti čak četvrtine područja Hrvatske.

„Društveno odgovorno poslovanje vrlo je bitan segment našeg poslovanja i nastojimo kroz ovakve i slične projekte maksimalno doprinijeti lokalnoj zajednici. 2019. godine pomogli smo u obnovi i pošumljavanju dva hektara šume Gorskog kotara koja je stradala u vremenskim nepogodama, a iste su godine naši zaposlenici darovali stotinjak starijih i nemoćnih štićenika Crvenog križa. Ova donacija drona JVP-u Delnice još je jedan korak više u zaštiti šuma ovog kraja i našeg doprinosa Gradu Delnicama i široj lokalnoj zajednici“, rekla je Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja u Telemachu Hrvatska.

Korištenje dronova uvelike pomaže u svim segmentima vatrogasnih aktivnosti, olakšava vatrogascima rad i omogućuje im veću fleksibilnost, ali i sigurnost na intervencijama.
„Javna vatrogasna postrojba Grada Delnica građanima je na usluzi u svakom trenutku, a njihova brza reakcija i educirani članovi iznimno su važni kako bi svaka nezgoda bila brzo i sigurno riješena. Moderna tehnologija vrijedan je dodatak u vatrogastvu jer im omogućuje da svoj posao obavljaju još brže i bolje. Zahvaljujem se Telemachu Hrvatska u ime Grada Delnica i svih građana ovog područja na ovoj donaciji koja će pomoći u daljnjem radu naših vrijednih vatrogasaca“, izjavio je gradonačelnik Grada Delnica Ivica Knežević.

Uoči preuzimanja donacije, vatrogasci JVP-a Delnice imali su općenitu virtualnu, a potom i terensku edukaciju u Delnicama kako bi učinkovitije upravljali dronom kada im zatreba, u organizaciji Telemacha Hrvatska i u suradnji s partnerom ''Geomatikom Smolčak''.

„JVP Delnice su jedna mala, ali vrlo uspješna postrojba koja sve svoje zadatke i izazove koje se stave pred nju rješava brzo i bez poteškoća kako bi građanima pružili sigurnost koja ima je potrebna. Ovaj dron bit će naš dodatan član koji će nam pomoći i olakšati posao koji radimo. Zahvaljujemo se Telemachu Hrvatska na ovoj vrijednoj donaciji koja će značajno podići razinu zaštite i pružiti pomoći nama ali i svim stanovnicima Gorskog kotara„ rekao je Tihomir Pavlić, zamjenik zapovjednika JVP-a Delnice.