28.04.2021 10:33:26

Donacija drona Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Ivanec za nadolazeću protupožarnu sezonu

DVD Ivanec jedna je od čak deset vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj kojima će Telemach Hrvatska donirati dron i mobilni telefon u ovogodišnjoj DRONaciji

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanec u nadolazeću protupožarnu sezonu ulazi uz dodatak moderne tehnologije. Naime, Telemach Hrvatska danas im je službeno uručio donaciju drona i mobilnog uređaja za upravljanje dronom.

DVD Ivanec jedna je od čak deset vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj kojima će Telemach Hrvatska, nakon javnog natječaja, donirati bespilotnu letjelicu i mobilni telefon u ovogodišnjoj DRONaciji. Ta je telekomunikacijska kompanija napravila dodatan iskorak u svojem dugogodišnjem društveno odgovornom projektu te, umjesto dosadašnjih pet, ove godine donira dvostruko više bespilotnih letjelica. Time je, od početka provedbe projekta 2017. godine, donacijom ukupno 25 dronova pomogla u zaštiti čak četvrtine područja Hrvatske.

„Društveno odgovorno poslovanje te zaštita okoliša važan su dio našeg poslovanja. Unatoč izazovnoj godini koja je iza nas, odlučili smo dodatno investirati upravo u ovaj segment našeg poslovanja kako bismo dali maksimum za zajednicu u kojoj djelujemo. Donacijom dronova želimo se simbolično zahvaliti vatrogascima na njihovom predanom radu u zaštiti naših prirodnih ljepota, imovine ali i sigurnosti građana. Sigurna sam da ovaj dron odlazi u dobre ruke i da će DVD-u Ivanec pomoći u daljnjem radu “, rekla je Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja u Telemachu Hrvatska.
Korištenje dronova uvelike pomaže u svim segmentima vatrogasnih aktivnosti, olakšava vatrogascima rad i omogućuje im veću fleksibilnost, ali i sigurnost na intervencijama.

„DVD Ivanec u službi je građanima Ivanca već više od 130 godina. Uz iznimno motivirane i predane vatrogasce, jednako je važno i da tehnička opremljenost DVD-a bude na visokoj razini, to više što DVD Ivanec svakodnevno bdije nad sigurnošću građana i njihove imovine na cijelom gradskom području od gotovo 100 km2. Prednosti moderne tehnologije poput ovog doniranog drona višestruke su za vatrogasnu djelatnost jer im omogućuju brzinu, funkcionalnost ali i veću sigurnost u obavljanju svog posla, pogotovo kad je riječ o velikim i ozbiljnijim intervencijama, a osobito onima koje bez drona ne bi bilo moguće obaviti, prvenstveno tu mislim na one na teško pristupačnim šumskim područjima Ivančice. Zahvaljujem se Telemachu Hrvatska na ovoj vrijednoj donaciji i siguran sam da je ovaj novi dron došao u prave ruke naših hrabrih DVD-ovaca“, izjavio je Milorad Batinić, gradonačelnik Grada Ivanca.
Uoči preuzimanja donacije, vatrogasci DVD-a Ivanec imali su općenitu virtualnu, a potom i terensku edukaciju u Jastrebarskom kako bi učinkovitije upravljali dronom kada im zatreba, u organizaciji Telemacha Hrvatska i u suradnji s partnerom ''Geomatikom Smolčak''.

„Naše Društvo uz redovne intervencije, kojih je u prosjeku 56 godišnje, odrađuje i usluge te pomaže kada treba učiniti nešto korisno za lokalnu zajednicu i naše susjede iz ulice ili kvarta. Tim akcijama, tijekom kojih vježbamo za intervencije i usavršavamo timski rad, redovno se educiramo i usavršavamo kako bi uvijek bili na razini zadatka. Zahvaljujemo se Telemachu Hrvatska na ovoj vrijednoj donaciji drona i mobilnog uređaja koji će sasvim sigurno značajno poboljšati naš rad„ rekao je Zoran Petrinjak, predsjednik DVD-a Ivanec.