21.04.2021 15:25:45

Donacija drona Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Čazme za nadolazeću protupožarnu sezonu

JVP Čazma jedna je od čak deset vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj kojima će Telemach Hrvatska donirati dron i mobilni telefon u ovogodišnjoj DRONaciji

Javna vatrogasna postrojba Grada Čazme u nadolazeću protupožarnu sezonu ulazi uz dodatak moderne tehnologije. Naime, Telemach Hrvatska danas im je službeno uručio donaciju drona i mobilnog uređaja za upravljanje dronom.

JVP Čazma jedna je od čak deset vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj kojima će Telemach Hrvatska, nakon javnog natječaja, donirati bespilotnu letjelicu i mobilni telefon u ovogodišnjoj DRONaciji. Ta je telekomunikacijska kompanija napravila dodatan iskorak u svojem dugogodišnjem društveno odgovornom projektu te, umjesto dosadašnjih pet, ove godine donira dvostruko više bespilotnih letjelica. Time je, od početka provedbe projekta 2017. godine, donacijom ukupno 25 dronova pomogla u zaštiti čak četvrtine područja Hrvatske.

„Zaštita okoliša i ulaganje u zajednicu jedni su od naših temeljnih stupova društveno odgovornog poslovanja. Donacijom dronova vatrogasnim postrojbama u Hrvatskoj, želimo se simbolično zahvaliti našim vatrogascima koji svakodnevnu brinu o našoj sigurnosti i očuvanju šuma i prirodnih ljepota. Vjerujemo kako će JVP-u Čazma ovaj dron biti od pomoći u svim budućim intervencijama“, rekla je Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja u Telemachu Hrvatska.
Korištenje dronova uvelike pomaže u svim segmentima vatrogasnih aktivnosti, olakšava vatrogascima rad i omogućuje im veću fleksibilnost, ali i sigurnost na intervencijama.

„Javna vatrogasna postrojba Grada Čazme djeluje na području Grada Čazme, odnosno svih 36 prigradskih naselja. Vatrogasci su naši sugrađani koji su nam u svakom trenutku na raspolaganju za hitne intervencije, od požara, poplava, prometnih nezgoda do svih drugih nepogoda u kojima se možemo naći. Brzina njihovih reakcija je iznimno važna i zato zahvaljujemo Telemachu Hrvatska na ovoj donaciji koja će značajno unaprijediti kvalitetu njihovog rada“, izjavio je Dinko Pirak, gradonačelnik Grada Čazme.

Uoči preuzimanja donacije, vatrogasci JVP-a Čazma imali su općenitu virtualnu, a potom i terensku edukaciju u Jastrebarskom kako bi učinkovitije upravljali dronom kada im zatreba, u organizaciji Telemacha Hrvatska i u suradnji s partnerom ''Geomatikom Smolčak''.
„Zahvaljujemo se Telemachu Hrvatska na donaciji drona koji će nam biti iznimna pomoć u svim našim budućim intervencijama. Dronovi su tehnologija koja u vatrogastvu zaista može u mnogočemu pomoći i vrijedan su nam dodatak posebno u nadzoru nepristupačnih terena, detektiranju žarišta požara ili ostalih objekata iz zraka ali i pomažu u dodatnoj sigurnosti vatrogasaca“, rekao je Josip Heger, zapovjednik JVP-a Čazma.

Telemach Hrvatska jedna je od vodećih telekomunikacijskih kompanija u Hrvatskoj i dio United Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga i medija u jugoistočnoj Europi, u sklopu koje u Hrvatskoj posluju još i televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV te portal dnevnik.hr.