08.03.2021 18:51:00

United Grupa imenovala Panayotisa Georgiopoulosa izvršnim direktorom svoje grčke jedinice Forthnet

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operator u jugoistočnoj Europi, objavila je danas imenovanje Panayotisa Georgiopoulosa izvršnim direktorom svoje grčke jedinice Forthnet, pružatelja telekomunikacijskih i pay-TV usluga i to od 1. travnja 2021. godine.
Georgiopoulos dolazi iz kompanije WIND Hellas, gdje je trenutno direktor Poslovnog segmenta. Prije WIND-a proveo je osam godina u grčkom Vodafoneu, prvo kao rukovoditelj Strategije, a zatim kao direktor Komercijalnih operacija.

U sklopu United Grupe u Hrvatskoj posluju telekom operator Telemach Hrvatska kao i televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV i portal dnevnik.hr.
“Iznimno mi je drago poželjeti Panayotisu dobrodošlicu u United Grupu. On je stručnjak i lider s više od dva desetljeća iskustva. To uključuje impresivne rezultate u telekomunikacijskoj industriji, posebno u područjima kao što su strategija, prodaja i poslovanje s kupcima u B2B i u B2C segmentima“, rekla je Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe.

„Želimo grčkim privatnim i poslovnim korisnicima dati dodatnu vrijednost i to ne samo u proizvodima i uslugama, već i u smislu vrhunskog korisničkog iskustva. Panayotisovo iskustvo na telekomunikacijskom tržištu u Grčkoj savršeno se uklapa u naše ambicije za Forthnet."
Georgiopoulos preuzima poziciju od Dimitriosa Tzelepisa koji je proteklih mjeseci uspješno vodio Forthnet i process integracije u Grupu na mjestu privremenog CEO-a. Dimitrios će se 1. travnja vratiti na prijašnju poziciju glavnog direktora za financije Forthneta i nastavit će s važnom ulogom u kompaniji kao dio Forthnetovog menadžment tima.

Georgiopoulosova profesionalna dostignuća uključuju vrlo uspješan program transformacije u grčkom Vodafoneu, završavanje transakcija spajanja i preuzimanja (M&A), rast prodaje u fiksnom segmentu i dosezanje povijesnih maksimuma u indeksu zadovoljstva korisnika.
Prije Vodafona, Georgiopoulos je radio za kompanije McKinsey & Company, Teleperformance, Dell i General Motors.

United Grupa ušla je na grčko tržište 2020. godine kupnjom Forthneta, pružatelja usluga kućne zabave (home entertainment) i komunikacijskih usluga s oko 1.000 zaposlenih i gotovo 1,4 milijuna korisnika. Time je Grupa sa sjedištem u Nizozemskoj proširila tržište na osam zemalja jugoistočne Europe.