05.03.2021 19:45:00

United Grupa završava obaveznu ponudu dionica za grčki Forthnet

Grupa ima 96,83 posto običnih dionica Forthneta nakon provedene obavezne ponude

Očekuje se otkup dionica od preostalih dioničara u svibnju 2021., u skladu s grčkim pravilima i regulativom

United Grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi, završila je obaveznu tendersku ponudu (MTO) za dionice grčkog telekomunikacijskog operatora i pružatelja pay-TV usluga Forthnet i sada ima 96,83 posto običnih dionica kompanije.

United Grupa, koja je u većinskom vlasništvu međunarodne investicijske kompanije BC Partners, objavila je u lipnju 2020. da je preuzela udio od približno 36 posto u kompaniji Forthnet. United Grupa pokrenula je obaveznu ponudu za preuzimanje dionica Forthneta nakon što je prema grčkom zakonu ponudila minimalne obavezne uvjete za tendersku ponudu.

U sklopu United Grupe u Hrvatskoj posluju telekom operator Telemach Hrvatska kao i televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV i portal dnevnik.hr.

U skladu s relevantnim propisima Grupa namjerava pokrenuti otkup od manjinskih dioničara za stjecanje preostalih dionica kompanije Forthnet, a završetak procesa se očekuje u svibnju 2021. godine.

Ulazak United Grupe na grčko tržište bio je važan korak u njezinoj europskoj strategiji rasta i potvrda liderske pozicije kompanije u telekomunikacijskoj industriji u osam zemalja u regiji.

Forthnet je jedan od vodećih pružatelja usluga kućne zabave (home entertainment) i komunikacija u Grčkoj s oko 1.000 zaposlenika i gotovo 1,4 milijuna korisnika. Forthnet svojim korisnicima nudi više od 60 'direct-to-home' (DTH) kanala putem brenda Nova.

United Grupa ima oko 11 milijuna korisnika i više od 12 500 zaposlenih, a njezin medijski ogranak United Media ima 45 kanala i proizvodi desetine tisuća sati originalnog sadržaja svake godine, što je čini jednom od najvećih i najvažnijih produkcijskih kuća u jugoistočnoj Europi.